Fadderposten – sommer 2021

Skolene våre

Vi er i ferd med å avslutte et krevende skoleår. Skolene ble stengt store deler av 2020. Reduserte klassestørrelser på grunn av Corona har medført færre skoletimer for elevene og flere undervisnings-timer for lærerne.

Førskolen

På førskolen har vi dette skoleåret gjennomført wokshops for lærerne. De har utvekslet erfaringer og videreutviklet opplærings metodene som benyttes.
Lærernes ønske om å øke sin kompetanse står høyt i fokus, noe vi verdsetter høyt, og som gir seg utslag i svært gode resultater for skolene våre.

Barneskolen

Kapasiteten på barneskolen er fullt utnyttet. Skolen holder
fortsatt høyt faglig nivå etter landets målestokk.
I sommer vil vi utføre noe vedlikehold, behovet er stort.

Til høstens skolestart vil vi forsøke å skaffe utstyr til «Leap Learning».
Dette er en lærings metode som er utviklet i Norge. Leap Learning
har utviklet mer enn 500 apper for lese- og skrive læring, matematikk, kreativitet osv.

Videregående skole

Kapasiteten på den videregående skolen som også rommer ungdomsskolen er også fullt utnyttet. Det kjøres fulle dobbelt skift og alle tilgjengelige rom er i bruk. Bygningsmassen er ganske god. Vi mangler en del inventar, skolemateriell og teknisk undervisnings utstyr. Vedlikehold av teknisk utstyr er kostnadskrevende.
Det arbeides kontinuerlig for å vedlikeholde skolebygningene våre. Varmt, fuktig klima gjør vedlikeholds arbeidet krevende. En viktig støttespiller var også i 2020/2021 arbeidsgruppen som ledes av Torunn Bottegård. Som alltid; en STOR og inderlig takk for deres støtte!

Støttespillere

Flere privat personer og bedrifter har gitt støtte til oss i 2020/2021. I 2021 mottok vi skolemøbler fra Høyskolen i Buskerud nå Universitetet i Sørøst-Norge, Barne-og ungdomsskolene i Vestfossen og Barneskolen i Hokksund.
En mengde skoleutstyr, pulter og stoler fikk vi også fra Undervisningsbygg i Oslo. Uten disse møblene ville det være svært vanskelig å få gjennomført eksamener både i fjor og i år med tanke på Corona og krav til møblering og avstand. Nok en gang: Hjertelig takk!

Skrive noe om aulaen – eller noe sånt …..

Nytt i styret

Etter mange års innsats trer nå Mari Sprakhaug og Knut Gislerud ut av styret. Mari har holdt sin trygge hånd over facebook og salg av ting på nett. Med en ny, liten gutt i har hun mere enn nok å henge fingrene i, og ønsker å prioritere barna og familielivet. Det samme ønsker Knut. Hans tekniske kunnskaper og erfaring med bygg og konstruksjon har vært av uvurderlig erfaring i våre byggeprosjekter i Gambia! Hans bidrag med transport av ting til kontainer, sjauing og montering av pulter ol i Gambia i like så. Heldigvis har han lovet å stille når vi trenger det, blant annet med prosjektering av hjerte klinikken, og det er vi svært takknemlige for!
Vi husker vel alle historien om lille Assan som Marianne og Knut reddet under et besøk i Gambia. Takket være deres innsats fikk han og familien et nytt liv i gave. Assan er i dag en stor og frisk gutt som går på skole hos oss. Såret på maven hans er nå bare en svak påminnelse om hva som hendte. Men historien har satt sine dype spor hos oss alle, og er noe vi aldri kommer til å glemme!

Nye i styret er:
Berit Løvstad, Jasmin Elahi og Gro Rundbråten (Vara)
Berit Løvstad var sentral i ScanAid fra tidligste tider. Hennes erfaring med oss og ikke minst med drift av egne prosjekter i Gambia er et stort pluss for vårt arbeide.
Jasmin Elahi vil blant annet ha ansvar for facebook og andre nettbaserte tjenester. Ungdommelig erfaring med bruk av nett i kommunikasjon vil være veldig bra for oss.
Gro Rundbråten med sin raushet, energi og omtanke har vi allerede lenge nytt godt av. Hennes engasjement i arbeidsgruppen og blant annet med kontainerne og lagring er vi svært takknemlige for.

Vi takker takker varmt Mari og Knut, og ønsker våre nye velkommen!

Nytt vedrørende innbetaling

VALG AV METODE VED BETALING AV FADDERPENGER:
Vår økonomi er som alltid anstrengt, og året med Corona har ikke hjulpet på
situasjonen. Alle våre sendinger med posten utgjør en betydelig kostnad for oss. V
i håper derfor dere vil hjelpe oss å redusere dette ved å endre litt på rutinene. dere
kan til eksempel:
Ved registrering av betaling på faktura du har mottatt kan du velge betalingsmetode:

  • eFaktura
  • Avtalegiro
  • Giro tilsendt på mail
    Vi ønsker at dere i størst mulig grad velger eFaktura eller Avtalegiro.
    Manuell utsendelse av giro pr post koster mye, da portoen har steget. De som benytter nettbank kan velge betalings metode i nettbanken.
    De som ikke har nettbank kan kontakte banken for Avtalegiro. Ønsker du å få tilsendt faktura vil vi gjerne sende denne på mail.
    Du må da gi beskjed om dette ved å sende mail til post@scanaid.com
  • Må få til henvisning e-post

MELDING TIL FADDERE SOM FORETREKKER BRUK AV E-POST:
Som et ledd i å begrense de administrative utgiftene ønsker vi så smått å gå over
til utsendelse av Fadderposten på e-post.
Dersom du kunne tenke deg å motta fadderposten digitalt, setter vi pris på om du
sender oss en melding fra din e-post til post@scanaid.com

Studenter med ScanAid stipend

To av våre studenter med stipend avslutter studiene sine i sommer. Rabiatou Bah (Bachelor of Science in Accountancy) går på UTG (University of Gambia).
Dr. Lamin Jaiteh gjennomfører sin spesialutdannelse som Kardiolog (hjertespesialist) på universitetet i Nairobi, Kenya.

Lamin har hatt avsluttende eksamener i mai og blir Gambias første hjertespesialist. Han kommer tilbake til (EFSTH) sykehuset i Banjul hvor han vil bistå med
planlegging og bygging av Gambias første hjerte klinikk. Dette er som følge av Einar Gude ved DNR og Jørgen Bredesen sine sterke engasjement rundt landets helsesituasjon, og ved hjelp av Erna og Knut Eng sitt Barnefond. Det utarbeides detaljert beskrivelse av hjerte klinikken nå i Gambia, og vi i ScanAid
bistår med våre kontakter og kompetanse. Flere entreprenører er invitert til å delta i en anbudsprosess. Ferdig budsjett for bygging og to års drift vil foreligge medio juni. Lamin skal drive den nye hjerte klinikken på EFSTH.

Rabiatou begynte som barn på skolen vår, så vi har hatt gleden av å følge hennes fantastiske utvikling. Hun jobber som økonomiansvarlig på barneskolen vår i tillegg til studiene, hvor hun har meget gode resultater. Rabiatou ferdigstiller studiene i løpet av sommeren/høsten 2021. Etter avtale skal hun fortsett å
jobbe for ScanAid i minst to etter utdannelsen.

Modou vil etter planen avslutte studiene høsten 2021 eller våren Han er en dedikert student med gode resultater. Moudou er samfunnsengasjert og bruker fritiden til å fremme samfunnets ivaretagelse av matressurser på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Bl.a. som prosjektleder i Markus Community Foundation.

Nye studenter i 2021

På grunn av Corona med stengte skoler og forsinket gjennomføring av eksamen i 2020 tok ScanAid ikke inn nye studenter til UTG det året. Vi har derfor øket inntaket i 2021 til 5 nye studenter. I tillegg har Gro Rundbråten sammen med noen tidligere kollegaer valgt å støtte to studenter, slik at vårt opptak i 2021 blir 7 nye studenter på Bachelor studier.
Dette er våre nye studenter:
Juniady Jatta: Regnskap
Ebrima Dembanjang: Samfunn og Utviklings studier
Wuyey Sonko: Regnskap
Berlinda Adams: Sykepleie
Abdoulie Sanneh: Sykepleie
Disse to jentene støttes av Gro Rundbråten og hennes tidligere kollegaer i politiet – Kvinner er kvinner Best
Jainaba Jallow: Økonomi
Fatomatta Bayo: Informatikk/ IT
Vi ønsker dem alle lykke til med studiene og gleder oss til å følge med på hvordan det går med dem på universitetet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *