Dette er scanaid

Scan Aid er en liten norsk frivillig organisasjon bestående av privatpersoner som sørger for grunnleggende skolegang for ca.1.800 barn i Gambia. Vi er upolitiske og livssynsnøytrale. Kun ca. 5% av innsamlede midler brukes på administrasjon fordi alt vi gjør i Norge er dugnadsarbeid.

Dette gjør vi

Vi har helt siden 1980-tallet hatt aktivitet i Gambia.
I 1989 etablerte Anfinn Thuv vår første skole på en tomt gitt av landsby-Alkahloen. Det er dagens ScanAid Nursary, førskolen. Siden da er det blitt både barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
Vi formidler også videreutdannelse på universitets nivå for 8-10 studenter ad gangen via støtte fra Engs Barnefond.
Med snart 30 års langsiktig og solid drift har vi et godt samarbeid med myndighetene og en svært høy anseelse i landet.

ScanAid har 65 ansatte i Gambia og er en stor arbeidsplass. I et land med ekstrem høy arbeidsledighet betyr dette mye.

Mer om oss:

ScanAid består av et styre i Norge, og et lokalt styre i Gambia; BOG -”Board Of Gouvenors”. BOG ivaretar våre interesser i Gambia, og hjelper oss i saker som kan løses lokalt. Dette styret består av svært kompetente personer fra blant annet skolemyndighetene.
I Norge består styret av 8 personer som møtes jevnlig. Våre oppgaver er først og fremst å ha kontroll med økonomi og regnskap. Videre å administrere drift og vedlikehold av skolene, ha kontroll med ansatte og barn i Gambia, samt å ivareta sponsorer, faddere og deres fadderskap. Vi skriver fadderpost med siste nytt, formidler bilder og brev, og drifter Octagon shop.
Som liten og frivillig organisasjon er økonomien alltid en veldig stor utfordring!
Vi er heldige som i tillegg har en engasjert og aktiv ”arbeidsgruppe” som blant annet bidrar noe med penger fra loddsalg og stands.
Deres engasjement betyr mye!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *